Pogoji poslovanja


Pogoji poslovanja spletne trgovine www.arissi.eu in pravni pouk so pripravljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

 

Svetujemo vam, da pred uporabo spletne trgovine natančno preberete pogoje poslovanja. Podjetje Sandi Pucelj s.p. – lastnik spletne trgovine www.arissi.eu – si pridržuje pravico do spremembe pogojev v spletni trgovini www.arissi.eu kadarkoli. Vse spremembe so za kupce zavezujoče.

 

PRODAJNA POGODBA

Prodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksni in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca. Po zaključku nakupa boste prek e-pošte prejel potrditev o sprejemu naročila z vsemi podrobnostmi o tvojem naročilu. Pogodba bo shranjena v pisni obliki v poslovni enoti podjetja Sandi Pucelj s.p. Kupci imajo možnost, da po predhodnem dogovoru s podjetjem, pogodbo na sedežu podjetja tudi vidijo.

 

Spletni obrazec za oddajo naročila je trenutno še v angleškem jeziku. Možnost oddaje naročila v slovenskem jeziku bomo vzpostavili takoj, ko nam bo ponudnik sistema za spletno trgovino to omogočil. V primeru težav nam naročilo lahko pošljete tudi prek elektronske pošte.

 

CENE

Cene veljajo s spodaj navedenimi načini plačila in pod navedenimi pogoji. Cene se lahko kadarkoli spremenijo brez predhodnega obvestila uporabnikov spletne trgovine, vendar pa so dokončne v trenutku plačila. Strošek poštnine je razviden v nakupovalni košarici, še preden zaključite naročilo.

 

PLAČILO

Naročilo lahko plačate:

- po predračunu, ki vam ga izda podjetje Sandi Pucelj s.p. in sicer na transakcijski račun številka SI56 6100 0001 6185 767, odprt pri Delavski hranilnici.

- plačilo preko PayPal računa. Kupec posreduje svoj PayPal email, spletna trgovina Arissi.eu pa mu pošlje zahtevo za plačilo preko PayPal sistema.

V primeru plačila preko PayPal računa kupec prevzame njegovo provizijo (3,4% + 0,35€). 

 

Naročeno blago vam bomo dostavili po prejetju nakazila na račun podjetja.

Pomembno: zalogo naročenih izdelkov prihranimo 24 ur od izdaje predračuna, kasneje ne moremo zagotoviti, da bodo naročeni artikli še na voljo.

 

DOSTAVA

V primeru da so artikli na zalogi boste naročene artikle prejeli v roku 1-3 delovnih dni od dneva naročila. Če artikel trenutno ni na zalogi je v trgovini označeno rok dobave 3-14 oz.14-25 dni. Strošek dostave za vsa naročila znaša  3,00 €. Če plačate po povzetju je strošek dodatno še 2,00 €. Naročene artikle bo dostavila Pošta Slovenije. Kupec plača dostavljalcu znesek naročila in provizijo Pošte po veljevnem ceniku Pošte slovenije. V primeru da kupec v času dostave ni dosegljiv na naslovu mu dostavljelec pusti sporočilo o prispeli pošiljki s katero kasneje prevzame paket v roku 14 dni.

 

PRIJAVA POŠKODOVANIH POŠILJK

V primeru, da je pošiljka fizično poškodovana, v njej manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije. To storite tako, da pošiljko odnesete na najbližjo pošto v enakem stanju, kot ste jo prejeli (ne da bi karkoli dodali ali odstranili) ter izpolnite reklamacijski zapisnik. Skupaj s Pošto Slovenije bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času. Če je pošiljka (embalaža) vidno poškodovana, lahko zavrnete prevzem pošiljke.

 

UPORABA IZDELKOV

Podjetje Sandi Pucelj s.p. ne prevzema nikakršne odgovornosti, v kolikor bi zaradi neprimerne uporabe artiklov prišlo do morebitnih poškodb artiklov in jih kot takih tudi žal ne bomo mogli sprejeti v reklamacijo.

 

REKLAMACIJE

Kupci se zavezujejo, da po prejemu blaga naročeno natančno pregledajo. V primeru poškodovanega artikla imajo čas, da ga v roku 10 dni v originalni, nepoškodovani embalaži vrnejo (pred tem pa po elektronski pošti pošljejo pisno informacijo, da želijo nakup reklamirati). Stroške poštnine v tem primeru krije podjetje Sandi Pucelj s.p. Zavezujemo se, da bomo vsako pošiljko pred pošiljanjem natančno pregledali, preverili ustreznost artikla, vendar pa vam bomo, v kolikor bi kljub vsemu prišlo do kakšnih nepravilnosti, v roku 7 dni od prejema vrnjene pošiljke z vaše strani napako odpravili, artikel zamenjali ali vam ponudili drug artikel oziroma vračilo plačane kupnine, če tega artikla ne bi bilo več na zalogi. Če bomo ocenili, da je napaka nastala zaradi nepravilne uporabe artikla, vam reklamacije žal ne bomo mogli upoštevati. V tem primeru vas bomo tudi bremenili za stroške poštnine.

 

V primeru reklamacij ali vprašanj se obrnite na nas prek kontaktnih podatkov.

 

VRAČILO

Kupec lahko odstopi od pogodbe v 15 dneh od dneva, ko je prejel blago. Kupec mora pisno sporočiti odstop od pogodbe in sicer na kontaktni e-naslov info@arissi.eu. Sporočilo je pravočasno, če je poštna pošiljka oz. elektronsko sporočilo oddano v roku. Kupec lahko vrne blago - nepoškodovano in v nespremenjeni količini (razen če kupec ni kriv, da je blago uničeno, pokvarjeno ali izgubljeno) - v 30 dneh po odstopu od pogodbe. Blago mora biti vrnjeno v originalni embalaži. Prodajalec najkasneje v 30 dneh po prejemu obvestila o odstopu vrne že opravljena plačila na isti način kot je bilo plačano. Stroške pošiljanja (vračanja) nosi kupec sam.

 

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Če želite opraviti nakup, potrebujemo poleg vašega imena tudi vaš naslov, elektronski naslov in telefonsko številko. To nam omogoča, da zagotovimo nemoten proces končne izvedbe vašega naročila in da vas lahko obvestimo o morebitnih spremembah ob naročilu. Z nakupom v spletni trgovini www.arissi.eu dovoljujete podjetju Sandi Pucelj s.p. hranjenje vaših osebnih podatkov, obdelavo in uporabo pri prodajnih procesih, raziskavah in obveščanju potencialnih kupcev v skladu z veljavnimi predpisi. V praksi dopuščamo možnost, da vaše podatke občasno uporabimo le zato, da vas lahko obvestimo o pomembnejših spremembah, novih storitvah in posebnih ponudbah na naših spletnih straneh, za katere z gotovostjo trdimo, da za vas predstavljajo pomembne informacije. Lahko pa vsak uporabnik v vsakem trenutku spremeni svoje podatke o pošiljamenju s klikom na povezavo v spodnjem delu elektronskega sporočila. Osebni podatki, na katere se nanaša ta politika zasebnosti, so vsi podatki, s katerimi vas lahko prepoznamo, prek katerih vas lahko kontaktiramo. Ti podatki so ime in priimek, naslov elektronske pošte, poštni naslov, telefonska številka in morebitni drugi povezani osebni podatki. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani tretjim in nepooblaščenim osebam.

 

ODGOVORNOST

Vsak uporabnik odgovarja za resničnost in točnost osebnih podatkov, ki nam jih posreduje. Strogo prepovedano je naročanje blaga ali storitev z uporabo tujega imena ali uporaba osebnih podatkov tretjih oseb.

 

Spletna trgovina www.arissi.eu lahko vsebuje tudi povezave na druge spletne strani, na katerih nima vpliva na vsebino in delovanje. Politika zasebnosti teh strani se lahko od naše razlikuje, zato Sandi Pucelj s.p. ne odgovarja za njihovo politiko ravnanja z osebnimi podatki.

 

SPREMEMBE POLITIKE ZASEBNOSTI

Politiko zasebnosti lahko občasno tudi posodobimo.

 

ODVEZA ODGOVORNOSTI

Podjetje Sandi Pucelj s.p. se v spletni trgovini trudi zagotavljati vse informacije točne in aktualne, vendar pa lahko kljub temu pride do hitrih sprememb podatkov o cenah, lastnostih artiklov, roku dobave in ostalih informacij, ki jih morda pravočasno ne bi uspeli popraviti. V tem primeru bo podjetje kupca o vseh morebitnih spremembah obvestilo in mu omogočilo preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

 

AVTORSKE PRAVICE IN PRAVNO OBVESTILO

Podjetje Sandi Pucelj s.p. ne jamči za ažurnost, točnost ali pravilnost vseh informacij na straneh. Vse informacije na spletnih straneh se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Sandi Pucelj s.p. tudi ne sprejema odgovornosti za kakršnokoli škodo, ki bi neposredno ali posredno nastala zaradi uporabe, nepravilnega delovanja in/ali nedostopnosti teh spletnih strani. V primeru sklicevanja ali povezovanja teh spletnih strani z drugimi, ki so v lasti ali upravljanju tretjih oseb, Sandi Pucelj s.p. ne prevzema odgovornosti za vsebino ali pravilnost delovanja teh spletnih strani.

 

Podatki o podjetju:

Sandi Pucelj s.p.,

Razvoj elektronike, spletna trgovina in svetovanje

Žeje pri Komendi 4L

1218 Komenda

 

Matična št. 7209550000

DŠ: 58486640

TRR: SI56 6100 0001 6185 767

SWIFT/BIC: HDELSI22